Noodverlichting en vluchtwegsignalering

Vakkennis

Met de juiste kennis aan de slag.

Maatwerk

Voor elke situatie een op maat gemaakte oplossing

Prijsbewust

Wij denken met u mee. 

BSET Installaties Voor Elke Opdracht.

Er zijn ongeveer 17 miljoen noodverlichtingsarmaturen in Nederland. Deze worden lang niet allemaal geïnspecteerd, terwijl dit wettelijk verplicht is. Denkt u eens aan de gevolgen wanneer bij calamiteiten uw personeel en gasten niet op tijd het pand kunnen verlaten. Daarnaast begint de boete voor het niet in orde hebben van de noodverlichting bij €3.000,-. Uw noodverlichting moet aan de volgende wettelijke eisen voldoen.

  • De werking van de noodverlichting moet jaarlijks gecontroleerd worden.
  • De lamp moet elk jaar vervangen worden.
  • De batterij moet elke 4 jaar vervangen worden.
  • Er moet elk jaar een visuele controle worden uitgevoerd.
  • Registratie van de noodverlichting is verplicht in de vorm van een beschrijving van het noodverlichtingssysteem en de daarbij horende onderhoudsrapportage.

BSET installaties neemt u deze zorgen uit handen zodat u ,uw personeel en uw gasten veilig en op tijd het pand kunnen verlaten.

Over noodverlichting

Noodverlichting is een verzamelterm voor vervangingsverlichting, nood-evacuatieverlichting, vluchtrouteverlichting en -aanduiding, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met een verhoogd risico. Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van uw bedrijf, instelling of overheidsgebouw.

Wet- en regelgeving heeft het ook verplicht voor elk bedrijf, instelling of overheidsgebouw om dit te laten installeren. Door het installeren van noodverlichting zorgt men ervoor dat men altijd de uitgang kan vinden, ook tijdens brand of uitval van stroom. Noodverlichting is aangesloten op een intern- of extern batterijsysteem. Deze wordt automatisch ingeschakeld als de elektriciteit uitvalt.

Voordelen noodverlichting

  • Bij een stroomstoring kan iedereen veilig het gebouw verlaten
  • Men kan zich in gevaarlijke situaties beter oriënteren op de uitgang
  • Paniek voorkomen en het verkleinen van veiligheidsrisico’s

Verzorgt BSET installaties de noodverlichting installatie voor uw bedrijf? Dan weet u zeker dat uw gebouw voldoet aan alle wetten en regels.

BSET Installatie Noodverlichting
Scroll to Top